Docent
Dr. Paul Storm (1959) heeft biologie (HBO, zoölogisch ecologisch analist), culturele antropologie en prehistorie gestudeerd (propedeuse en doctoraal, Universiteit Leiden). Hij is in 1995 gepromoveerd op een paleoantropologisch onderzoek aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij heeft buiten Nederland ook onderzoekservaring opgedaan in Engeland, Frankrijk, Kenia en Indonesië. Paul heeft eerst als student en later als gastmedewerker van Naturalis te Leiden jarenlang onderzoek gedaan naar de evolutie van de Javamens (Homo erectus) en de mens (Homo sapiens) in Australazië. Zijn onderzoek "Searching for Late Pleistocene modern humans at Punung, East Java" is in 2003 financieel ondersteund door de Leakey Foundation. In 2009 is zijn boek 'Korte hoektanden, lange benen en een sexy brein' uitgekomen.

Momenteel werkt hij als docent biologie bij de Hogeschool Rotterdam, waar hij onder andere de vakken geeft: Evolutie, Fylogenie & Vertebraten en Eco-Evolutie. Het voorkomen van en polymorfisme bij Europese waterslangen van het geslacht Natrix is een levendige hobby naast zijn belangstelling voor droge botten (zie zijn website www.waterslangen.nl).

Sleuteltermen betreffende zijn interesses zijn: natuurlijke historie, oorsprong mens, “competitive exclusion principle”, Indonesische prehistorie, polymorfisme, natuurlijke en seksuele selectie.

© Copyright website Paul Storm